Δράσεις ΕΛ/ΛΑΚ 1-15 Νοεμβρίου 2008

Την Κυριακή 2, έγινε το Ubuntu Ibex Release Party στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα από την Ελληνική Κοινότητα Ubuntu.
http://ubuntu.opengr.net/viewtopic.php?f=34&t=1681

Την Δευτέρα 3, ο Δημήτρης Γλέζος συμμετείχε στην εκπομπή ψηφιακή Ελλάδα, που μεταδόθηκε από το κανάλι της Ετ-1. Μίλησε για το Fedora, το XO laptop, το Google Summer of Code και το Transifex.

Από τις 3 έως τις 7 διοργανώθηκε το Ubuntu Open Week.Το ubuntu open week είναι μια ελεύθερη συνάντηση που γίνεται στο irc ανάμεσα στους προγραμματιστές και σε απλούς χρήστες της διανομής με αφορμή την νέα της κυκλοφορία.
http://ubuntu-gr.org/event/ubuntu-open-week-0

Την Τρίτη 4, έγινε παρουσίαση του ελεύθερου λογισμικού στην έκτη τάξη των 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Αναργύρων, από τον Hellug. Ομιλητές ήταν ο Richard Kweskin, και ο Ιάκωβος Στέλλας.
http://hellug.gr/index.php/OSullogos/Drasthriothtes

Την ίδια ημέρα έγινε η προβολή της ταινίας Revolution OS από την ομάδα LinuxTeam, του TEI Λάρισας. Τα 35-40 άτομα που μαζεύτηκαν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έμαθαν από πρώτο χέρι τι εστί Linux και Free Software.
http://linuxteam.cs.teilar.gr/

Την Τετάρτη 5, έγινε μια μικρή εκδήλωση ενημέρωσης των φοιτητών πληροφορικής, από τον Hellug, για το ελέυθερο λογισμικό, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Αίθουσα ζ).
http://hellug.gr/index.php/OSullogos/Drasthriothtes

Την ίδια μέρα δόθηκε το «πράσινο φώς», στα μέλη του Serlug, για την εγκατάσταση του Fedora σε είκοσι υπολογιστές του τοπικού πανεπιστημίου στις Σέρρες.
http://cmpahar.wordpress.com/2008/11/05/installing-fedora-to-20-desktops-teiser/

Την ίδια μέρα ο Δημήτρης Γλέζος παρουσίασε το Django στο Patras LUG.

Την Πέμπτη 6, έγινε η πρώτη ανοικτή συνάντηση της ομάδας Linux ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης.
http://lug.teicrete.gr/events-calendar/details/9-1h-anoikth-sunanthsh

Την ίδια ημέρα έγινε installfest από την ομάδα LinuxTeam, του TEI Λάρισας. Πριν την έναρξη του Install Fest μοιράστηκαν περίπου 150 CD με τη σφραγίδα της ομάδας και έγιναν ανάρπαστα. Έγινε επίδειξη live εγκατάστασης του Ubuntu Linux, και παρουσιάσθηκε η καθημερινή χρήση προγραμμάτων.
http://linuxteam.cs.teilar.gr/

Την Παρασκευή 7, δημιουργήθηκε το Magnet. Είναι το Blog του ελληνικού CMS Elxis. Σε αυτό μπορεί να βρει κανείς, ανακοινώσεις για τις νέες εκδόσεις, παρουσιάσεις δημιουργών, νέα από εταιρείες και πολλά άλλα ενδιαφέροντα, σχετικά με με το Elxis CMS.
http://www.elxis.org/el/news/elxis-news/magnet-the-official-elxis-blog.html

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε στο προκάτ του Πολυτεχνείου Ξάνθης η 1η Ημερίδα για το Ελεύθερο λογισμικό. Τα θέματα της ημερίδας περιλάμβαναν μια γενική ιστορική αναδρομή που οδήγησε στη δημιουργία από το Ρ. Στάλμαν του FSF, παρουσίαση και εγκατάσταση της διανομής Ubuntu Linux, του Γραφικού περιβάλλοντος εργασίας του GNOME – Compiz-fusion, του διαχειριστή πακέτων του Debian (apt-synaptic), της Edubuntu – εκπαιδευτικής διανομής Linux καθώς και του LTSP εξυπηρετητή.
http://www.flak.gr/diorganoseis/18–linux-debian-ubuntu.html

Από τις 7 έως τις 9, ο Hellug συμμετείχε στην έκθεση DTE, όπως κάνει κάθε χρόνο.
http://hellug.gr/index.php/OSullogos/Drasthriothtes

Το Σάββατο 8, η Software Libre Society του Παν. Πειραιά, με τη συμπαράσταση του Hellug και της Hilon Systems, έκανε την απονομή των βραβείων Software Libre Awards 2008, στο περίπτερο του Hellug στην DTE.
Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης: Πάτροκλος Αργυρούδης «Kernel Exploitation»
Βραβείο Καλύτερου Project: Γιώργος Καργιωτάκης + Λευτέρης Ζαφείρης «iLoog»
Βραβείο Qurashee: Χρήστος Ρικούδης «Fibonacci Series Sendmail Calculator»
Βραβείο Κριτικής Επιτροπής (Most Valuable Presenter): Γιάννης Τσιομπίκας
Φωτογραφίες από την εκδήλωση: http://students.cs.unipi.gr/~events/photos/oss-cs-unipi-19/index.html»

Την ίδια ημέρα έγινε παρουσίαση ΕΛΛΑΚ στο Λύκειο Νέας Χώρας Χανίων από την ομάδα ΕΛΛΑΚ Χανίων. Εξηγήθηκαν οι έννοιες του Ανοικτού και του Ελεύθερου Λογισμικού, του πηγαίου κώδικα και του εκτελέσιμου προγράμματος, των αδειών χρήσης κλπ.
http://freebsdgr.blogspot.com/

Την ίδια ημέρα έγινε το Ubuntu release party από την κοινότητα ubuntucy.
http://www.ubuntucy.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=484

Στις 9, έγινε Workshop από το Klug, για την εγκατάσταση και ρύθμιση της διανομής Ubuntu 8.10

Στις 10, κυκλοφόρησε η έκδοση Joomla 1.5.8. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, με την έκδοση αυτή αντιμετωπίζονται δυο προβλήματα ασφαλείας καθώς και αρκετά προγραμματιστικά λάθη.
http://www.joomla.gr/–46/73-joomla-15x/398-158-released

Στις 12, επαναλήφθηκε το Workshop από το Klug. Και στις δύο εκδηλώσεις, αρκετοί φίλοι έφεραν και τους προσωπικούς φορητούς τους υπολογιστές για την εγκατάσταση/παραμετροποίηση της έκδοσης UBUNTU 8.10 Intrepid Ibex. Οι απορίες που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως στη δικτύωση (ενσύρματη, ασύρματη, 3G) και διάφορες άλλες σχετικές με την καθημερινή χρήση Η/Υ.
http://klug.gr/index.php?option=com_fireboard&Itemid=28&func=view&id=254&catid=31

Στις 13, έγινε η 2η Ανοικτή Συνάντηση της Ομάδας Χρηστών Linux ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης και είχε μεγαλύτερη απήχηση από την πρώτη. Συζητήθηκε το τι είναι το Linux, περιγράφηκε από τι αποτελείται μια διανομή, και έγινε εγκατάσταση της διανομής Ubuntu 8.10.
http://lug.teicrete.gr/2008-11-14-22-04-06/2-

Αυτές είναι οι δράσεις που βρήκα από τις ιστοσελίδες των κοινοτήτων που παρακολουθώ. Εάν είναι κάποια που δεν έχω αναφέρει, περιμένω κάποιο link, για να το προσθέσω στην λίστα μου, ώστε την επόμενη φορά να είναι μέσα στον απολογισμό.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

4 Σχόλια στο “Δράσεις ΕΛ/ΛΑΚ 1-15 Νοεμβρίου 2008”

  1. agorf Says:

    Πολύ καλή προσπάθεια για κάτι χρήσιμο. Keep it up. 🙂

  2. Manolis Says:

    Σε ευχαριστώ για την προβολή και της δικής μας προσπάθειας! Μόνο μια μικρή διόρθωση (κυρίως για νέες δημοσιεύσεις), η παρουσίαση στο Λύκειο Νέας Χώρας δεν έγινε από την «ομάδα FreeBSD» (δεν είμαστε και τόσοι πολλοί χρήστες στα Χανιά για να έχουμε και χωριστή όμαδα 🙂 ) αλλά από την ομάδα ΕΛΛΑΚ Χανίων (στην οποία συμμετέχω) και ελπίζουμε σύντομα να γίνει κανονικός σύλλογος.

  3. tsakf Says:

    Το διορθώνω και τώρα, απλά επειδή το βρήκα στο freebsd, νόμιζα ότι ήταν απο αυτή την ομάδα. Το διορθώνω και στο τωρινό, θα χρειασθώ όμως κάποιο link σε σελίδα της ομάδας ΕΛΛΑΚ Χανίων, ή να αναφέρεται ρητά ότι η εκδήλωση έγινε από την ομάδα ΕΛΛΑΚ Χανίων, στην περίπτωση που η ανακοίνωση γίνεται σε ιστότοπο άλλης κοινότητας.

  4. Manolis Says:

    Έχεις δίκιο. Θα το τονίζω από εδώ και πέρα στις σχετικές δημοσιεύσεις. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημο site της ομάδας δυστυχώς 😦


Σχολιάστε