Δράσεις ΕΛ/ΛΑΚ 16-30 Νοεμβρίου 2008

Στις 20, έγινε η 3η Ανοικτή Συνάντηση της Ομάδας Χρηστών Linux ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, όπου το θέμα ήταν η φιλοσοφία του Ανοικτού/Ελεύθερου λογισμικού. Έγινε η προβολή της ταινίας Revolution OS.
http://lug.teicrete.gr/sunanthseis/3h-anoikth-sunanthsh

Στις 22, έγινε σύμφωνα με ανακοίνωση του Java Hellenic User Group, ημερίδα για την Java. Η διοργάνωση έγινε με συνεργασία της Trasys.
http://www.jhug.gr/

Στις 23, έγινε σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Thelug, installfest, στον χώρο του εργαστηρίου της ομάδας.
http://ubuntu.opengr.net/viewtopic.php?f=34&t=2063

Στις 24, ανακοινώθηκε η ίδρυση της εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, ΕΕΛ/ΛΑΚ. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, εταιρεία με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των Επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
http://www.ellak.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6801&Itemid=1

Στις 26, έγινε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Serlug, εκδήλωση με θέμα «Οδηγός επιβίωσης στο LINUX και εκτέλεση μη-LINUX προγραμμάτων μέσω wine».
http://www.serlug.gr/index.php/Main_Page

Στις 27 έγινε η 4η Ανοικτή Συνάντηση της Ομάδας Χρηστών Linux ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, όπου το θέμα συζήτησης ήταν οι διάφορες διανομές του Linux.
http://lug.teicrete.gr/sunanthseis/4h-anoikth-sunanthsh

Στις 28, έγινε σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ, το πρώτο burnfest της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, στα Νέα Κτίρια Ηλεκτρολόγων στο Ε.Μ.Π,
http://foss.ntua.gr/wiki/index.php/Αρχική_σελίδα

Την ίδια ημέρα το κέντρο πληροφόρησης και η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Λάρισας διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα “Ο μαθητικός υπολογιστής (OLPC), το Ανοιχτό Λογισμικό και η σημασία τους για την εκπαίδευση”.
http://linuxteam.cs.teilar.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=2

Την ίδια ημέρα έγινε η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του FreeBSD 6.4-RELEASE.
http://freebsdgr.blogspot.com/

Στις 29 έγινε το Fedora 10 release Party, στην Θεσσαλονίκη. Είχε μεγάλη επιτυχία, ποτά, λάπτοπ και διάφορα άλλα καλούδια.
http://cmpahar.wordpress.com/2008/12/02/fedora-10-release-party-review/

Στις 30, έγινε σύμφωνα με ανακοίνωση του thelug, η προβολή των ταινιών Revolution OS, και Μάθε για το ΕΛΛΑΚ, στο εργαστήριο της ομάδας.
http://ubuntu.opengr.net/viewtopic.php?f=34&t=2240#p21120

Αυτές είναι οι δράσεις που βρήκα από τις ιστοσελίδες των κοινοτήτων που παρακολουθώ. Εάν είναι κάποια που δεν έχω αναφέρει, περιμένω κάποιο link, για να το προσθέσω στην λίστα μου, ώστε την επόμενη φορά να είναι μέσα στον απολογισμό.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε