Υπολογιστές με προεγκατεστημένο ανοικτό λογισμικό

Η γνωστή εταιρεία MATZENTA, έχει ετοιμάσει εδώ και καιρό το πακέτο λογισμικού OfficeSuite, που περιέχει πολύ λογισμικό για την χρήση εφαρμογών γραφείου. Μέσα στο πακέτο περιέχονται :

Αγγλικό-Ελληνικό-Αγγλικό Ηλεκτρονικό Μεταφραστικό Λεξικό

Επεξεργασία Κειμένων

Επεξεργασία Λογιστικών Φύλλων

Δημιουργία Παρουσιάσεων

Σχεδίαση

Δημιουργία Μαθηματικών Παραστάσεων

Δημιουργία Αρχείων PDF

Δημιουργία Ιστοσελίδων HTML Βάσεις Δεδομένων

WEB Browser

Πελάτης η-Ταχυδρομείου

Ημερολόγιο

Γλωσσική Υποστήριξη

Antivirus (Χωρίς ετήσια συνδρομή)

Firewall

Antispam

AntiMalware

Verification engine

iVault

Backup

Δημιουργία ιστοτόπων

Γραμματοθήκη

Πινακοθήκη εικόνων και σχεδίων.

Φυσικά διανέμει το OpenOffice.org, μαζί με άλλο λογισμικό, τα λεξικά της, και τις γραμματοσειρές της.

Έχει ξεκινήσει συνεργασίες με αρκετές εταιρείες που πωλούν υπολογιστές, ώστε όσοι αγοράζουν υπολογιστές από αυτές, να έχουν και το πακέτο του λογισμικού εγκατεστημένο στο σύστημά τους. Μεταξύ των διαφόρων συνεργατών της συμπεριλαμβάνονται οι EXPERT, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, FNAC και Shop12.gr.

Εάν θέλουμε να αγοράσουμε υπολογιστή με προεγκατεστημένο ανοικτό λογισμικό, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά μήπως υπάρχει κάποιο σύστημα, στις εταιρείες που πωλούν αυτά τα συστήματα, που μπορεί να μας ενδιαφέρει.

Περισσότερα στην διεύθυνση:www.officesuite.gr

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

5 Σχόλια στο “Υπολογιστές με προεγκατεστημένο ανοικτό λογισμικό”


 1. Πολύ ώραιο το blog σου. Σχετικά με τη MATZENTA, έχει κάνει δικές τις αλλαγές στο OpenOffice που διανέμει ως OfficeSuite ή σε επίπεδο κώδικα είναι το ίδιο; Το λέω γιατί δε βρήκα κάπου τα sources και αυτό ίσως είναι GPL Violation.

 2. tsakf Says:

  Εκείνο που σου διαφεύγει είναι ότι μίλησα για ανοικτό λογισμικό και όχι για ελεύθερο λογισμικό. Αν και προτιμώ το ελεύθερο λογισμικό που διανέμεται από την άδεια GPL, το ανοικτό λογισμικό OPEN SOURCE, επιτρέπει την επαναδιανομή χωρίς την διάθεση του κώδικα. Έτσι αυτό που κάνει η ΜΑΤΖΕΝΤΑ είναι απόλυτα νόμιμο.

  Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και αυτή την στιγμή έχω ένα νέο Blog να διαβάζω. To Ctrl-Alt-Backspace. Ελπίζω να τα ξαναπούμε. Εάν έλθεις και σε καμμιά εκδήλωση του Hellug, μπορεί να τα πούμε και από κοντά.


 3. Έχεις δίκαιο στη περίπτωση του OO.o, είναι Lesser GPL (LGPL) και επιτρέπει συμβίωση με closed source και διάθεση σε binary μορφή -είχα την εντύπωση ότι ήταν GPL. AFAIK λογισμικό Open Source δεν είναι μια άδεια αλλά πολλές διαφορετικές, όπως GPL/LGPL, BSD and derivatives, Apache license, Mozilla license, MySQL license, Sun OpenSolaris license, γενικά όλες οι άδειες που αναγνωρίστηκαν από το OSI.

  Θα το ήθελα πολύ, αλλά δεν κατοικώ Ελλάδα, αλλά Κύπρο. Θα σε καλούσα σε εκδήλωσή του Cylug αλλά τα τελευταία χρόνια «υπολειτουργεί».

 4. tsakf Says:

  Θα είμαι φιλοξενούμενος ενός παλαιού συμμαθητή από το σχολείο που τώρα ζει στην Κύπρο. Είχε έλθει στην Ελλάδα μετά την εισβολή, για μερικά χρόνια, και από τότε τον γνωρίζω. Στείλε στο tsakf At yahoo.com, μήπως και βρεθούμε. Πραγματικά θα ήθελα να δω τι κάνετε εκεί σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό.

 5. comzeradd Says:

  βέβαια η lgpl επιτρέπει το linking ενός closed προγράμματος με ένα free (γι’ αυτό και αρχικά το χρησιμοποιούσαν κυρίως για βιβλιοθήκες).

  όταν υπάρχει τροποποίηση του προγράμματος είναι απαραίτητη και η διάθεση του πηγαίου κώδικα 😉


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: