Εποχή εκλογών στο Debian

Το Debian, είναι μια διανομή που δημιουργήθηκε και συντηρείται από ομάδα εθελοντών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα σημαντικό στοιχείο που το διαφοροποιεί σχετικά με τις άλλες διανομές είναι η προσήλωσή του στο ελεύθερο λογισμικό. Οι δε διαδικασίες εντός του έργου προσπαθούν να ακολουθήσουν τις ίδιες αρχές. Ενώ υπάρχει ο αρχηγός του έργου που δίνει κάποιες κατευθύνσεις, όταν έλθει η στιγμή να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, τότε οι εκλογές είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται.

Έτσι αυτόν τον καιρό έχουν προκύψει διάφορα θέματα όπως:

Λογισμικό firmware. Στην περίπτωση που δεν διανέμεται ο κώδικας, κάποιοι θεωρούν ότι είναι καταπάτηση της άδειας Ελεύθερου Λογισμικού (GPL) και του κοινωνικού συμβολαίου του Debian. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καθυστερήσει η έκδοση Lenny, μέχρι να αφαιρεθεί η υποστήριξη από τον πυρήνα. Μια άλλη άποψη είναι να μεταφέρεται στο non-free repository, οποιοδήποτε πακέτο παραβαίνει την άδεια GPL για 180 ημέρες, και να βγει η έκδοση άμεσα.

Η διευκόλυνση της διαδικασίας συμμετοχής στο έργο. Προτείνεται η κατηγορία Debian Contributor, όπου οι μεταφραστές και οι δημιουργοί τεκμηρίωσης θα έχουν λιγότερα εμπόδια να ξεπεράσουν για να γίνουν αποδεκτοί από το Debian.

Έτσι και αλλιώς, πλησιάζει ο καιρός για εκλογή νέου αρχηγού. Οπότε τα θέματα αυτά που αναφέραμε πιθανόν να τεθούν σε ψηφοφορία.

Περισσότερα:http://lwn.net/Articles/304360/

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: