Συνεργασία κοινοτήτων #1

Με αυτό το άρθρο ξεκινάει μια σειρά άρθρων, που μαζί με την τακτική ανασκόπηση των εκδηλώσεων των κοινοτήτων, θα επιτρέψει σε όλους μας, να έχουμε μια εικόνα για το πως κινούμαστε γενικά, όλες οι κοινότητες, και πως θα αποκτήσουμε καλύτερη επικοινωνία, μεταξύ μας.

Ξεκινάμε με μια συνέντευξη του προέδρου του Hellug, Νίκου Ρούσσου, που μας λέει με μερικά λόγια, πως ο Hellug βλέπει την θέση του, και το τι προσφέρει/περιμένει σε περίπτωση συνεργασίας με μια άλλη κοινότητα. Ας την δούμε.

Πείτε μας δυό λόγια για την κοινότητά σας.

Η Ένωση Χρηστών και Φίλων Λίνουξ Ελλάδας (HELLUG) είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος με κύριο στόχο τη διάδοση του Linux και του Ελεύθερου Λογισμικού γενικότερα. Διοργανώνει εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες, ευαισθητοποιεί τους φορείς, στηρίζει τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χρηστών Linux, και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Τι μπορεί να προσφέρει η κοινότητά σας στις άλλες κοινότητες;

Ο Hellug μπορεί καταρχήν να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις κοινότητες, συντονίζοντας και στηρίζοντας και βοηθώντας τις προσπάθειες τόσο των τοπικών όσο και ακαδημαϊκών κοινοτήτων. Επιπρόσθετα μπορεί να συμβάλει έμπρακτα στο έργο των κοινοτήτων μέσω των υποδομών που διαθέτει, είτε σε θεσμικό επίπεδο όταν και όπου χρειάζεται, είτε σε τεχνικό επίπεδο.

Τι περιμένει από τις άλλες κοινότητες σαν βοήθεια;

Κυρίως την ενεργή συμμετοχή τους και στις δραστηριότητες του Hellug. Η ενέργεια και η διάθεση που υπάρχει στις κοινότητες είναι πάντα ευπρόσδεκτη και σίγουρα η ένωση των προσπαθειών μας θα αποφέρει ακόμα πιο σημαντικά αποτελέσματα.

Η επικοινωνία με τον Hellug, για την αίτηση/παροχή συνεργασίας, γίνεται στις διευθύνσεις που υπάρχουν στον δικτυακό τόπο του συλλόγου, στην διεύθυνση:http://www.hellug.gr.

Το Blog, είναι διαθέσιμο, σε οποιαδήποτε άλλη κοινότητα θέλει να παρουσιάσει τις θέσεις της, απαντώντας στις ίδιες ερωτήσεις.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: