Συνεργασία κοινοτήτων #2

Μετά την πρώτη συνέντευξη με τον πρόεδρο του Hellug, (Συνεργασία κοινοτήτων #1), έχουμε συνέντευξη με τον Βασιλάκο Γεώργιο, μέλος της κοινότητας LinuxTeam του ΑTEI Λάρισας. Θα μας παρουσιάσει τις θέσεις της κοινότητας του, για να έχουμε όλοι μια καλύτερη εικόνα σχετικά με το πως λειτουργεί και πως μπορεί να γίνουν συνεργασίες.

Πείτε μας δύο λόγια για την κοινότητά σας.

Η Linux Team ΑΤΕΙ Λάρισας είναι μια ομάδα φοιτητών με σκοπό την προώθηση του Linux και του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα τόσο στα πλαίσια της Πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και τοπικά στην περιοχή του Νομού Λάρισας. Διοργανώνει σεμινάρια και installfest κάθε νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο, ενώ γίνονται και συχνές συναντήσεις για την ανταλλαγή απόψεων και την επίλυση αποριών των νέων χρηστών.

Τι μπορεί να προσφέρει η κοινότητά σας στις άλλες κοινότητες;

Η Linux Team ΑΤΕΙ Λάρισας μπορεί να βοηθήσει τις κοντινές προς αυτήν κοινότητες στη διοργάνωση σεμιναρίων είτε με την ενεργή συμμετοχή του, όπως έχει κάνει στο παρελθόν με το Πανεπιστήμιο της Κοζάνης, είτε απλά προσφέροντας το υπάρχον εκπαιδευτικό υλικό που έχει γράψει (διαφάνειες, κείμενα κλπ).

Τι περιμένει από τις άλλες κοινότητες σαν βοήθεια;

Μιας και η Linux Team είναι αρκετά δραστήρια από μόνη της και αποτελείται από έναν ικανό αριθμό μελών δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από άλλες ομάδες του χώρου. Ως ακαδημαϊκή κοινότητα επιθυμεί συνεργασία με τις υπόλοιπες ακαδημαϊκές κοινότητες ΕΛΛΑΚ ώστε να πραγματοποιηθεί καλύτερη, γρηγορότερη και πιο οργανωμένη προώθηση του ελεύθερου λογισμικού στην εκπαίδευση. Ακόμη, θα μπορούσε να επιτευχθεί συνεργασία με άλλες ομάδες για τη διεξαγωγή σεμιναρίων πάνω σε εξειδικευμένα θέματα, όπως για παράδειγμα τη χρήση του προγράμματος EngLab. Ολοκληρώνοντας, οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να υπάρξει από άλλες κοινότητες, με οποιοδήποτε τρόπο είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Η επικοινωνία με τη Linux Team, για την αίτηση/παροχή συνεργασίας, γίνεται στις διευθύνσεις που υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της ομάδας, στην διεύθυνση: http://linuxteam.cs.teilar.gr.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

One Comment στο “Συνεργασία κοινοτήτων #2”


  1. Εξαιρετική πρωτοβουλία άλλωστε τελικά η κοινότητα είναι μια στην πραγματικότητα… και πάι μπράβο…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: