Συνεργασία κοινοτήτων #3

Έχουμε στην συνέχεια συνέντευξη από τον Θεόδοτο, της κοινότητας Ubuntucy, από την Κύπρο.

Πείτε μας δυό λόγια για την κοινότητά σας.

Η κοινότητα δημιουργήθηκε τον Μάη του 2008 με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Ubuntu Hardy οπότε κάναμε και την πρώτη μας εκδήλωση. Οι σκοποί της κοινότητας είναι η προώθηση της ιδέας του Ελεύθερου Λογισμικού και του Linux στην Κύπρο. Ως μέσο για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε την διανομή Ubuntu ως την πλέον προσιτή για καινούργιους χρήστες και την Edubuntu ως ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Μέσα στους στόχους μας είναι να γίνουμε η επίσημη Τοπική Κοινότητα (Loco Team) Ubuntu στην Κύπρο και να γραφτούμε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Παρόλα αυτά στο φόρουμ μας παρέχουμε υποστήριξη για κάθε διανομή και έχουμε κάποια μέλη τα οποία δεν χρησιμοποιούν το Ubuntu ως το βασικό τους σύστημα ούτε και το απαιτούμε.

Τι μπορεί να προσφέρει η κοινότητά σας στις άλλες κοινότητες;

Μέχρι στιγμής λειτουργούσαμε ανεξάρτητα από άλλες κοινότητες. Έχουμε σκοπό να το αλλάξουμε αυτό και επιδιώκουμε συνεργασία με το Cylug τη ομάδα χρηστών Linux Κύπρου, καθώς και το Hellug και την Ελληνική Κοινότητα Χρηστών Ubuntu Linux. Ήδη είχαμε κάποιες αρχικές συνεργασίες με το Cyprus Computer Society καθώς και το φοιτητικό παράρτημα ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Κύπρου , οι οποίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Στις υπόλοιπες κοινότητες μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια σε θέματα διοργάνωσης εκδηλώσεων καθώς και τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω του φόρουμ ή και κατά την διάρκεια κοινών εκδηλώσεων που θα οργανώνουμε κατά καιρούς.

Τι περιμένει από τις άλλες κοινότητες σαν βοήθεια;

Θα θέλαμε να δούμε περισσότερη συνεργασία με άλλες ομάδες που έχουν κοινούς στόχους με εμάς. Στην Κύπρο δυστυχώς επικρατεί μεγάλη άγνοια για το θέμα του Ελεύθερου Λογισμικού και ο κόσμος καθώς και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι κτλ μας αντιμετωπίζουν περίπου σαν “γραφικούς” ή μας αγνοούν εντελώς. Οι διάφορες οργανώσεις που ενδιαφέρονται για το θέμα θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειες για ενημέρωση του κόσμου ώστε να γίνονται περισσότερες εκδηλώσεις στις οποίες ο κόσμος θα ενημερώνεται αλλά και θα συμμετέχει ενεργά.

Η επικοινωνία με την κονότητα Ubuntucy, για την αίτηση/παροχή συνεργασίας, γίνεται στις διευθύνσεις που υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της ομάδας, στην διεύθυνση : http://www.ubuntucy.org

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: