Δράσεις ΕΛ/ΛΑΚ Μάρτιος 2009

Ο Μάρτιος, ήταν ένας μήνας, με αρκετές δράσεις των κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ. Οι κοινότητες συνεχίζουν ακούραστα το έργο τους, για την διάδοση του ΕΛ/ΛΑΚ στο ευρύ κοινό. Έγιναν εκδηλώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας και τον Απρίλιο έχουν ήδη γίνει αρκετές. Σε αυτές όμως θα αναφερθούμε στο επόμενο άρθρο, που θα αφορά τις δράσεις του Απριλίου.

Η Ομάδα Χρηστών Linux Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε την Κυριακή 08-03-2009 στις 17:30, στο Εργαστήριο του TheLug στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση σχετικά με την παρουσίαση εγκατάστασης ubuntu server και την δημιουργία File Server με χρήση Samba και NFS.
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=47&t=3699. Το υλικό της παρουσίασης υπάρχει εδώ.

Το Linux User Group ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009, έκανε την πρώτη ανοιχτή συνάντηση για το 2009. Το προγραμματισμένο θέμα συζήτησης και παρουσίασης ήταν Bash και VIM. Δυστυχώς λόγο χρόνου καλύφθηκε εώς ένα σημείο μόνο το Bash, αλλά υπήρξε σημμετοχή από τους παρευρισκόμενους με σχόλια, απόψεις και ερωτήσεις. Ακόμη, μοιράστηκαν εκτυπωμένα cheatsheets για το Bash και το VIM.
http://lug.teicrete.gr/sunanthseis/6h-anoixth-sunanthsh.

Ο Hellug συμμετείχε στην διημερίδα πληροφορικής του συλλόγου φοιτητών επιστήμης υπολογιστών, με παρουσίαση του προέδρου του Hellug Νίκου Ρούσσου, που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Μαρτίου.
http://i44.tinypic.com/1zg8abs.jpg.

Το πρώτο DrupalCamp.gr διοργανώθηκε στις 14-15 Μαρτίου, στα πλαίσια του MediaCamp.gr. http://drupalcamp.gr/.

Στις 18, πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο φίλων ανοικτού λογισμικού Χανίων, εκδήλωση σχετικά με το ΕΛΛΑΚ και την εκπαίδευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικόυ / Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.
Υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου, ενώ έξω από τον κύριο χώρο, υπήρξε mini workshop που προσέλκυσε αρκετούς για να δοκιμάσουν το OpenSuse και το Ubuntu.
http://www.chania-lug.gr/node/8.

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου το Linux Team του ΤΕΙ Λάρισας πραγματοποίησε ένα σεμινάριο διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, αφού δεν είχε ούτε αναφορά στην εγκατάσταση της Ubuntu :). Αυτή τη φορά επιλέχθηκε να γίνει παρουσίαση του Lamp, που απευθυνόταν σε όλους τους φοιτητές του ΤΕΙ.
http://linuxteam.cs.teilar.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=2.

Την ίδια ημέρα έγινε η 7η συνάντηση του Linux User Group ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Έγινε εγκατάσταση Linux, πειραματισμός με DRIVERS και μεταγώτισση πακέτων. http://lug.teicrete.gr/sunanthseis/7h-anoikth-sunanthsh.

Στις 22 Μαρτίου έγινε η δεύτερη γενική συνεύλευση KLUG, στη Βιβλιοθήκη του κτηρίου Κ.Τ.Ε.(2ος όροφος) στο Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=48&t=3631.

Στις 28 Μαρτίου, ανακοινώθηκε η νεότερη έκδοση του Joomla 1.5.10. http://www.joomla.gr/–46/73-joomla-15x/408-joomla1510released.

Στις 29 Μαρτίου, η Ομάδα Χρηστών Linux Θεσσαλονίκης, στις 17:30, στο Εργαστήριο του TheLug, έγινε η συνέχεια παρουσίασης εγκατάστασης ubuntu server και η δημιουργία File Server με χρήση Samba και NFS.
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=47&t=4046.

Στις 30 Μαρτίου, το SerLUG διοργάνωσε στο ΤΕΙ Σερρών, στην Αίθουσα εκτάκτων καθηγητών (παλιό κυλικείο) εκδήλωση για την εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος Linux. Το μότο είναι: Linux Παντού! Σε Laptop, σε PC, σε stickακια (USB), σε CD. http://bacharakis.com/2009/03/linux-installfest/.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: