Δράσεις ΕΛ/ΛΑΚ Απριλίος 2009

Τον Απρίλιο λόγω του Πάσχα οι δραστηριότητες των κοινοτήτων ήταν κάπως μειωμένες, βέβαια υπήρχε και η προετοιμασία για το συνέδριο fosscomm, που έγινε τον Μάϊο, αλλά σε αυτό θα αναφερθούμε στο επόμενο άρθρο σχετικά με την δράση για τον επόμενο μήνα.

H Linux Team του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ολοκλήρωσε επιτυχώς το install-fest στις 03/04/2009. Τα 50-60 άτομα που έδωσαν το παρόν έμαθαν τι είναι το Linux και την ιστορία του, τις βασικές του λειτουργίες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του έναντι των άλλων λειτουργικών συστημάτων και τέλος παρακολούθησαν την εγκατάσταση του Ubuntu 8.10.
http://linuxteam.cs.teilar.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=2.

Στις 3 και 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η 3η Πανελλήνια Διημερίδα Πληροφορικής (http://pdkap.sch.gr/). Η παρουσία του Ubuntu και του ελευθέρου λογισμικού ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Το γενικό συμπέρασμα από τις 3 εισηγήσεις (μία απ’ την ομάδα των Linux Greek Teachers Παπαδάκη Λεωνίδα, Καινουργιάκη Γεώργιο, Πανδεληνά Γεώργιο και Τσεπαπαδάκη Ανδρέα) είναι ότι ολοένα και περισσότερα εργαστήρια επιλέγουν αυτή τη λύση.
http://ubuntu-gr.org/story/11-04-09/το-ubuntu-ltsp-στην-3η-πανελλήνια-διημερίδα-πληροφορικής.

Στις 10 Απριλίου έγινε εκδήλωση ΕΛ/ΛΑΚ στο Αιγίνιο Πιερείας. Η πλήρης αναφορά για την προετοιμασία και την διεξαγωγή της εκδήλωσης, έγινε σε αυτό το νήμα στο φόρουμ της κοινότας ubuntu.

Στις 11 Απριλίου η συλλογικότητα sid, έκανε εκδήλωση σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό και τις νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά κινήματα. Περισσότερες πληροφορίες στην ανακοίνωση στην σελίδα:http://sid.gr/doku.php/events/workshops/8%CE%BF_workshop.

Στις 26 Απριλίου έγινε το ubuntu-gr-release-party-αθήνα-θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση http://ubuntu-gr.org/story/25-04-09/ubuntu-gr-release-party-αθήνα-θεσσαλονίκη.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: