Ομάδα Fosscomm

Επιτέλους να ξεκολλήσουμε, από την φαγωμάρα και την μιζέρια. Αν και η ιδέα δεν είναι δική μου και μου προτάθηκε, μου άρεσε γιατί έχει τις εξής πάρα πολύ καλές βασικές αρχές.

1. Αξιοκρατία

Τα μέλη της ομάδας είναι στην θέση τους αξιοκρατικά. Δηλαδή, τα πρώτα μέλη (Μπελιάς, Τζέμος και εγώ) είχαν την ιδέα και τον κόπο υλοποίησης αρχικά, ο δε τελευταίος (Πορτοκάλογλου) ήταν ο κυριότερος συντελεστής του τελευταίου Fosscomm.

2. Ελευθερία/Ανεξαρτησία

Η ομάδα αλλάζει κάθε χρόνο και έτσι δεν μπορεί να γίνει «μαγαζάκι» κανενός. Αποφεύγεται το «καπέλωμα» από οποιαδήποτε κοινότητα, και το Fosscomm παραμένει ένα έργο που απλά, ανήκει, συνολικά στις κοινότητες.

3. Η ομάδα δεν ανήκει στις κοινότητες και δεν τις εκφράζει

Στα μέλη της ομάδας, δεν έχει μπει κάποιο όνομα κοινότητας, καθώς εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους έχοντας συμβάλλει σημαντικά στην πραγματοποίηση και εξέλιξη του Fosscomm. Αυτό λύνει και το πρόβλημα ότι μια δική τους απόφαση, δεν είναι απόφαση της κοινότητας που τυχόν να ανήκουν.

4. Δεν μπορεί να «καπελώσει» τις κοινότητες

Η ομάδα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την διοργάνωση/εξέλιξη του Fosscomm, οπότε δεν μπορεί να «παρέμβει», σε άλλα θέματα.

Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό μοντέλο για ξεκίνημα, και φυσικά το έργο της ομάδας είναι να λαμβάνει προτάσεις για την βελτίωση και αλλαγή, όχι μόνο του Fosscomm, αλλά και προτάσεις για την ίδια την λειτουργία της ομάδας, για να υπάρχει εξέλιξη.

Θα μου άρεσε πολύ να ακούσω για την ομάδα του Greek Code Camp, καθώς και εκεί έγινε μια πάρα πολύ ωραία δουλειά, και αξίζει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Περισσότερα για την ομάδα του Fosscomm από την ανακοίνωσή της στον ιστότοπο της LinuxTeam- ΤΕΙ Λάρισας.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 Σχόλια στο “Ομάδα Fosscomm”

  1. Κώστας Says:

    Συγχαρητήρια!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: