Ένα προφητικό Video;

Λόγω του ότι η γενικότερη κατάσταση έχει δυσκολέψει αρκετά, είναι αφορμή να επαναξετάζουμε το τι έχουμε κάνει, και ποιά θα είναι η περαιτέρω πορεία. Ενώ η γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό, και τις αλλαγές που θα μπορούσε να επιφέρει η γενικότερη χρήση του, είναι στην σωστή κατεύθυνση λόγω της περιορισμένης μας οπτικής γωνίας, ως πληροφορικοί, νομίζουμε ότι με μιά βάση δεδομένων θα λύσουμε προβλήματα που δεν άπτονται καθαρά τεχνοκρατικής άποψης, αλλά είναι προβλήματα θεσμών που δεν είναι και της πλήρους αντίληψής μας.

Εάν πάρουμε από την βάση δηλαδή τον μεμονωμένο άνθρωπο και προχωρήσουμε προς τα επάνω δηλαδή τις εταιρείες και τους οργανισμούς, αυτό που επιτρέπει την εξέλιξη είναι η ελευθερία στην δημιουργικότητα. Υπάρχει μία τάση προσπάθειας «επιβολής», της δικής μας οπτικής γωνίας, σε άλλους ανθρώπους που δεν έχουν απαραίτητα την ίδια αντίληψη του κόσμου, όπως την έχουμε εμείς. Εάν η προσπάθεια που κάνουμε δεν έχει τις σωστές προταιραιότητες, είναι πολύ φυσικό να αποτύχουμε. Οι αλλαγές που προσπαθούμε να κάνουμε πρέπει να σταματούν εκεί που υπάρχουν θεσμοί που εξελίχθηκαν μέσα σε χιλιετίες, καθώς αυτό δημιουργεί αντιδράσεις και υπονομεύει την όλη προσπάθεια.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα προκύψει την επόμενη μέρα. Η άποψή μου, είναι, να γίνονται οι αλλαγές σιγά-σιγά, πάντα λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οποιαδήποτε αλλαγή έχει και κάποιες επιπτώσεις και παρενέργειες που αδυνατούμε να δούμε λόγω της περιορισμένης μας οπτικής γωνίας. Έχοντας επέμβει λίγο, βλέπουμε τα τυχόν προβλήματα (θα είναι λίγα και διαχειρίσιμα, λόγω της μικρής επέμβασης), οπότε διορθώνουμε την όποια στρατηγική, πριν κάνουμε το επόμενο βήμα. Οι αλλαγές γίνονται αργά και σταθερά, το νέο οικοδόμημα χτίζεται σε γερά θεμέλια, και δεν το παίρνει το πρώτο φύσημα του ανέμου.

Επειδή όμως η ζωή πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις, είδα ένα video που μοιάζει προφητικό. Γι’ αυτό το μοιράζομαι μαζί σας.
http://www.youtube.com/watch?v=3XGJq8wrw5I

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 Σχόλια στο “Ένα προφητικό Video;”


  1. Αν έβλεπα αυτό το βίντεο πριν 3 χρόνια είμαι σίγουρος ότι θα γελούσα! Τώρα όπως έγιναν τα πράγματα, μάλλον πραγματικότητα είναι!

    • tsakf Says:

      Ναι, αλλά είναι μια πραγματικότητα που μόνο γελώντας μπορείς να την ξεπεράσεις. Αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε. Θα πάθουμε ομαδική κατάθλιψη.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: