Το Digikam πλησιάζει την έκδοση 2.0

Το DigiKam είναι ένα πολύ γνωστό εργαλείο για την διαχείριση φωτογραφιών γιατί συνδιάζει την χρήση δύο εργαλείων μαζί. Είναι διαχειριστής συλλογής φωτογραφιών και ταυτόχρονα επεξεργαστής εικόνας. Αφού προστέθηκε το Kipi PLugin Api, μια διεπαφή που επιτρέπει την κοινή χρήση επεκτάσεων στα λογισμικά DigiKam, KPhotoAlbum και το Gwenview.

Το DigiKam είναι ένα πρόγραμμα για το παραθυρικό περιβάλλον KDE, αλλά παρά την εξάρτησή του από τις βασικές βιβλιοθήκες του KDE και το Qt λειτουργεί και αυτόνομα, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο gnome και τα άλλα παραθυρικά περιβάλλοντα. Έχει ένα πολύ δυνατό εργαλείο διαχείρισης συλλογών φωτογραφιών, που καταφέρνει να διαχειρίζεται μεγάλο πλήθος από αυτές και παρέχει δυνατότητα χαρακτηρισμού με μεταδεδομένα για κάθε φωτογραφία.

Έχει την δική του βάση δεδομένων που μπορεί να είναι είτε MySQL, είτε SQLite και συμπεριλαμβάνει ένα εργαλείο μετατροπής δεδομένων, στην περίπτωση που κάποιος θέλει να αλλάξει είδος βάσης δεδομένων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχει κάποιος τις φωτογραφίες του σε διαφορετικούς καταλόγους, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχουν όλες σε ένα κεντρικό σημείο.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση μπορείτε να δείτε εδώ.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: